Hvem har stjålet daten din, Sjøli?

13.02.2017 - 15:42 19 kommentarer

Jeg tror ikke vi har noe godt ord for det på norsk, men på engelsk kaller man det å tillegge rivaler negative egenskaper og hensikter gjerne for «bitching». Som om det bare er noe damer, eller tisper, driver med. Det ække det vet du.

I en forvirrende kronikk går VGs Hans Petter Sjøli til et slags bakholdsangrep på Leif Einar «Lothepus» Lothe som i går vant Farmen Kjendis på TV 2. Kommentatoren i Verdens Gang er mildt sagt ikke fan av 47-åringen fra Hardanger. Han er også veldig misfornøyd med at andre, særlig damer, liker Lothepus. Det synes jeg Sjøli må få lov til å være. Men det stopper ikke der.Etter å ha plassert verdens mest forsmådde hermetegn rundt ordet «alfahann», og satt rekord i passiv-aggressiv ironi i en trist liten rant om hva som er best av by og land, svartner det helt for Sjøli. Før i tiden hitlet man når det svartnet, nå trumper man! 43-åringen fra Steinkjer - som nok en gang har fått bruke arbeidstid og spalteplass på personangrep mot Navngitt Mann Han Ikke Liker - forklarer Lothes eitrende popularitet ut fra et politisk perspektiv og mener han tilhører varianten «slike som før ofte ble kalt drittsekker, men som nå surfer såpass på tidsånden at de til og med har inntatt Det hvite hus». Lothepus er Trump, Trump er Lothepus! For alt Sjøli vet sier Lothepus sikkert «neger» også! Og han lukter sikkert vondt!

Altså, Sjølipus. Jeg vet ikke hvilken barsking med skitten langfinger som har stjålet daten din, men ta dette fra en dame som både har vært på bygdefest med mannemenn og hagefest med Akersgata-menn: Sleivete kommentarer og stram lukt er ikke forbeholdt første gruppe. Og så er jeg sikker på at det finnes noen der ute som ikke liker uredde, praktisk anlagte menn som er snille og trygge, men som foretrekker litt mer delikat anlagte menn som bruker sine ord og vendinger til å spre gift under dekke av bekymring for tidens ånd. Som Trump.  

19 kommentarer

13.02.2017 kl.19:56

Amen.

Bjørn

13.02.2017 kl.20:01

Jeg er ikke overbevist om at du oppfattet det han skrev som det var ment.

Nå sitter ikke jeg inne i hodet til Sjøli, men tror han har greit med distanse til personen han skriver om.

Han påpeker at en person som normalt ville vært dårlig likt blant hipsterne i byene, en som ikke nødvendigvi er politisk korrekt eller opptatt av å være det, plutselig representerer "the current year".

Lothepus er nok litt mer en moderne variant av Crocodile Dundee, enn Trump.

Forøvrig så begår du akkurat det du beskylder Sjøli for, mot Trump. Kanskje det ligger en anelse projisering bak din tolkning av Sjølis motiver?

William

13.02.2017 kl.20:30

Jøss, når jeg så overskriften på dette blogg-innlegget så må jeg innrømme at jeg trodde jeg kom til å lese no ala kronikken du kritiserer. Jeg leser nesten aldri en blogg men kanskje jeg skal begynne for dette var jo dritbra skrevet:-)

Karl Ivar

13.02.2017 kl.21:00

Veldig bra skrevet. Punktum.

Olav Sture

13.02.2017 kl.21:11

He he...

Dette var praktfull filetering av en fordomsfull "fisk" !

Godt jobbet!

Per

13.02.2017 kl.21:12

Godt skrevet. Jeg satt igjen som ett spørsmålstegn etter å ha lest Sjølies kronikk. Tenkte at her måtte galskapen sluppet forbi desken og at en karriere burde ta slutt denne dagen.

Julianne

13.02.2017 kl.22:01

Fantastisk👌 Godt noen skrev en kommentar til til det tragiske, sleivete innlegget hans! Tommel opp👍

Sander Gallbert

13.02.2017 kl.22:04

"Sverting, bakvasking, demonisering" - ordboka har nok av dekkende, kjønnsnøytrale, norske synonymer og når Mina Ghabel Lunde likevel velger å banke "bitching" i hodet til norske menn så er det - nettopp - for å sverte, bakvaske og demonisere oss. Er det ikke?

Det er mulig at det å "hitle" noen betyr noe annet på kebab-norsk, men i ordboka står det at det betyr å sammenligne dem med Adolf Hitler. Er det det "Sjølipus" har gjort?

Hva sleivete kommentarer, skitne fingre, og stram lukt angår: Der finner Mina neppe sin likemann.

AJ

14.02.2017 kl.02:12

Jeg syntes Sjøli beskrev Lothepus som et positivt maskulint forbilde. Jeg forstår ikke hva det er du skal frem til. Det virker som om du har en feministisk ideologi når du beskriver Trump som gift, eller misforstår jeg helt? Kan du ikke skrive litt mer tydelig? Det er som en dårlig nettavisen-kommentar der du bare tømmer alle følelsene dine ut, og det er umulig å skjønne hva du mener er positivt og negativt uten noen forklaringer eller begrunnelser. Eller er det en grunn til at bloggen din er i "underholdning" kategorien?

14.02.2017 kl.05:08

Sjøli er en liten ynkelig venstrepusling. Han tilhører motsatt ende av skalaen ift en alfahann. I en flokk ville han vært den svakeste som alle hakket på. Kanskje vi snakker om en "hen" og ikke en "hann"?

Petter

14.02.2017 kl.05:29

Jeg er kjempeglad for at du tar opp slike ekstremt viktige og dagsaktuelle saker. Og tusen takk til nettavisen som sendte meg hit.

Oladunk

14.02.2017 kl.06:09

Enig, det var ikke måte på hvordan han skulle karaktisere Lothepus. Sammenlignet med Trump, Putin, rasist osv. helt uten noe grunnlag. At man kan lire ut av seg så mye rart i en kronikk sier mer om skribenten en Lothepus.

Denise

14.02.2017 kl.12:50

Jeg synes at kronikken til Sjøli var god. Og det er riktig som han sier, "før ble slik menn ofte kalt for drittsekker, men som nå surfer såpass på tidsånden at de til og med har inntatt Det hvite hus». Tidene og menneskenes holdninger spesielt, har forandret seg. Den type mann som før ble sett ned på, blir nå hyllet.

Men hadde Lothe fortsatt stilen han begynte med den første uka i "Farmen", ville han nok ikke blitt så godt likt av de andre. Men han fant nok fort ut at det ikke var noen "budeier" der som han kunne valse over. Vendela, Ida og de andre er bestemte damer, som utvilsomt kan sette enhver "alfahann" på plass, så Lothe fant det nok bedre å ha en litt mer "ydmyk" fremtoning for å tekkes de.

Men naturligvis, tøff nok til at damene så på ham som mandig og sterk.

Jeg synes Sjøli er treffende i sin kommentar når han skriver følgende: "Det er håp for harryen, altså, og det er jo denne stereotypien så mange kvinner til alle tider har vært så svake for, når de bare tør å gi etter for sine dypeste lengsler: Den skakkjørte jævelen som (trolig) er god på bunnen, og som gjerne havner i trøbbel, men alltid med gode hensikter. Han er en Beskytter, ikke en dialogens mann ? med kniv i beltet og et innfult blikk som signaliserer at det gjelder ikke å trå ham for nærme."

Daniel

14.02.2017 kl.20:38

Det man kan oppsummere med Sjøli er at han er et godt eks på en samfunnsutvikling hvor man har kastrert mannsidealet.

For inntil 30 år siden så var det ganske annerledes. Da aksepterte man at menn skulle få være menn.

Ta f.eks Lothepus' berømmelige "satan i fitto". I dag er det de som blir hysterisk og skrullete over et slikt utsagn. I virkeligheten handler det ikke om annet enn å få ut litt verbal "steam"

Øyvind

14.02.2017 kl.21:02

Ha ha, igjen; spot on!

Lars

14.02.2017 kl.21:55

Du er ihvertfall superfan når du legger inn et sånt bilde av Lothe. ;)

Arne

15.02.2017 kl.00:15

Innertier!

15.02.2017 kl.13:55

Jezz Mina!!!

Kari Nordmann

16.02.2017 kl.21:44

Zzzzzzzzzzzz....

Skriv en ny kommentar

hits