hits

POK, POK, POK!

La meg starte med si at jeg ikke akkurat tror jeg er noen pionr her jeg kommer trekkende med denne trendbolla av en middagsrett. De siste par rene har det knapt vrt mulig koble seg p internett uten f en pok bowl i fleisen. Men s kan det jo hende at flere enn meg har gtt rundt og fyst p denne herligheten, tenkt at det sikkert er vanskelig lage selv og forbannet det faktum at det ikke kjrer en foodtruck fra dr til dr akkurat der du bor og selger godsakene. Slik hadde nemlig jeg det i mnedene etter at jeg stiftet bekjentskap med denne hawaiiske gudegaven i London sommeren for to r siden.

Etter ha testet noen ulike oppskrifter har jeg landet p en egen variant, som p sett og vis er kjrlighetsbarnet til pok bowl og sashimisalat. Jeg lager den minst n gang i uka, i hvert fall om sommeren. Og da jeg la ut bilde av den p instagram her om dagen, var det en del som spurte om oppskrift, so here goes:

Som middag til to sultne voksne trenger du

  • 400 gram salma (eller annen fisk som kan spises rtt)
  • 2 dl jasminris
  • 1 avocado
  • 1/2 hjertesalat
  • 1-2 vrlk
  • en spiseskje sesamfr
  • en neve frisk koriander
  • en halv pakke frosne edamamebnner (tar halvannen time p kjkkenbenken tine)
  • 1/2 dl soyasaus
  • 1 ss riseddik
  • 1/2 lime
  • 2 ss cola (gr fint erstatte med pepsi max etc)
  • 1 fedd hvitlk (presset)
  • 1 ts fersk ingefr (presset)

Hakk halvparten av korianderen og skjr vrlk i ringer.

Surr hvitlk og ingefr raskt og p lav varme i et minutt eller to. Tilsett soyasaus, riseddik, lime og cola. La denne blandingen bli varm, men den skal ikke koke. Ta av plata og tilsett 1/4 av vrlken og hakket koriander (resten setter du p bordet du med stilk og blader). Bland sammen og ha over i en kald bolle.

Skjr fisken i kuber og legg den oppi sausen. Vend forsiktig og la st (om det er veldig varmt i rommet kan du dekke den med plastfolie og sette inn i kjleskapet) mens du tilbereder ris og legger frem grnnsakene.

Kok risen etter anvisning p pakken/posen.

Skjr salaten i strimler. Del avocadoen i terninger eller skiver og drypp litt lime over, slik at den ikke blir misfarget. Rist sesamfrene raskt i varm og trr panne. Trk av edamamebnnene og ha dem i en bolle. Annet tilbehr som passer godt i tillegg eller istedenfor er mango, strimlet rdkl, syltet rdlk, syltet ingefr, agurk, squash, skivet reddik og chili.

Sett frem alt p bordet, snn som du ville gjort med taco, s alle kan lage sin egen bowl slik de vil ha den. Du kan ogs la vre marinere fisken og servere ponzusausen ved siden av.

Jeg synes det passer best med farris eller l til. Bon apptit! 🌿

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar